martes, 4 de abril de 2017

ACTIVITAT BIOLOGIA

LES PLANTES I ANIMALS AL BARRI

 Per coneixer la flora i fauna has de...
-Aprendre a identificar arbres.
Per identificar-los has d'utilitzar claus dicotòmiques a partir de la forma i la mida de les fulles.

-ESTUDIAR IN SITU EL COMPORTAMENT DELS ANIMAL
-El colibrí:
Es un animal molt bonic però per desgràcia no es pot trobar al barri Fort Pienc. Igualment el farem servir com exemple de classificació.

Regne-animal
Classe-au
Els colibrís o picaflors són els ocells que formen la família dels troquílids (Trochilidae).
Tenen dues ales i dues potes. Poden ser de colors molt diferents, però solen tenir colors com el verd i el vermell.
Poden mantenir-se en l'aire quiets durant un temps i tenen la capacitat de poder volar cap endarrere fent 50 batudes d'ales en 1 segon.
Hi ha un estudi que demostra que tenen un vol similar als insectes. Ha sigut descobert gracies a un experiment en el que una càmera registrava el moviment del colibrí fent 3.300 fotografies al segon.

L'aranya:
Regne-animal
Classe-aràcnid.
són uns artròpodes quelicerats respiradors d'aire, que tenen vuit potes i uns quelícers modificats en ullals capaços d'injectar verí. 
Les aranyes es desplacen en distàncies curtes utilitzant les seves potes. Tot i així es sap que aquest animal pot recórrer grans distàncies, generalment en busca d'aliment o de parella.

Informació extra: Què fer quan et pica una aranya?
Normalment les picades d'aranyes són inofensives i només van acompanyades de molèsties com inflors i picors. Tot i així hi ha altres que porten síntomes de més consideració i si no són ateses a temps poden portar conseqüències més greus, fins i tot i com el pitjor dels casos, la mort. A part d'identificar l'aranya per facilitar la feina dels metges, haurem de rentar la zona afectada amb aigua i sabó i aplicant seguidament gel. Si sospitem que pot ser greu i la zona afectada és el braç o la cama, la envenem per a evitar extensions.

 -Colom:                              Video: https://youtu.be/igm9w9aFKdc
Regne-animal
Classe-au 
 Les colúmbid (Columbidae) són una família d'aus de l'ordre Columbiformesque inclou els coloms, les tórtoles i formes afins. Són, en total, unes 308 espècies. Les columbid  es distribueixen per tot el món, excepte l' Antàrtida, i l'Àrtic, i amb centre de dispersió a l'Amèrica Central.

Informació extra: Quina relació tenen amb l'home? 
Algunes espècies s'han adaptat a l'entorn urbà, fins al punt que s'ha convertit en un problema en ciutats com Venècia, on han hagut de prendre mesures perquè la corrosió provocada per les dejeccions d'aquest animal està deteriorant greument el patrimoni artístic i arquitectònic de la ciutat.

 -Cotorra
Regne-animal
Classe-au
La Cotorra monjo o cotorreta verdigrís és una espècie d'au de la família dels lloros que es distribueix de forma natural per Sud-amèrica, i que ha estat introduïda en nombrosos països. És apreciada com a mascota també com un altre amic de l'home; neixen a l'estiu, i els seus nius els fan a una altura que pot arribar als 10 metres.

Informació extra: Quin comportament tenen?
Són animals molt intel.ligents i d'una adaptabilitat molt flexible. Desenvolupen la seva vida en grups socials de gran complexitat arribant a construir nius comunals a la major altura possible disponible, generalment en els arbres. És l'única espècie de lloro que contrueix les seves pròpies nidificacions utilitzant branques. 

Fet per Inés, Ariadna, Pau i Emilio.
I una mica el Jonathan. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario